Panna cotta cu lapte de soia

De Paula Bugheanu. pe 12 februarie 2018

Ingrediente pentru 6 portii: – 200ml smantana dulce 12% grasime – 300ml Bautura din soia Inedit – 50g zahar – miezul de la o pastaie de vanilie – 6 foi gelatina alba (10g gelatina fin maruntita alba) Intr-o craticioara amestecam smantana dulce, laptele de soia, miezul de la batonul de vanilie si zaharul si asezam craticioara pe foc, la foc mic, pana incepe sa faca margelute pe margini (nu sa fiarba). Intre timp, tinem foile de gelatina la inmuiat in apa rece si pregatim paharelele pentru panna cotta, paharele de 200ml, pe care le asezam intr-o tava pentru muffins, pe un prosop, astfel incat sa stea inclinate. Cand amestecul este fierbinte, tragem craticioara de pe foc si punem foile de gelatina moi, amestecand bine cu telul pana gelatina e complet dizolvata. Lasam amestecul sa se racoreasca putin (daca il turnam prea fierbinte in pahare, se pot crapa) si apoi il turnam incet in pahare, folosind o canita cu cioc. Lasam pana cotta sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o dam la frigider minim 4-5 ore, pana este foarte bine legata. Pentru jeleul de fructe, punem la fiert intr-o craticioara 700g fructe de padure congelate, 250ml apa, 100g zahar si 3 linguri zeama de lamaie. Lasam sa fiarba pana fructele lasa un sirop concentrat, apoi strecuram totul printr-o sita in care am pus tifon, fara a apasa fructele. Trebuie sa strangem 700ml sirop de fructe de padure. In siropul fierbinte adaugam 9 foi gelatina pe care le punem inainte le inmuiat in apa, exact ca la panna cotta (15g gelatina fin maruntita alba, pe care la fel, o tinem in apa rece pana se umfla) si amestecam foarte bine, pana gelatina este topita. Lasam jeleul sa se raceasca inainte de a-l turna peste panna cotta, altfel straturile se intrepatrund.

Creează și tu o rețetă și primești puncte pe care le poți folosi în Bucătăria ta!

Intră în bucătărie

Reţete recomandate

Te rugăm să întorci dispozitivul tău pentru a vizualiza conținutul site-ului în condiții optime.